[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important10 Decembrie 2019 06:30

Ex-consilier prezidențial: Instituția purtătorului de cuvânt a fost „îngropată”. Devenim martorii exploziei populismului în politică

Fostul consilier prezidențial, Aurelia Peru, politolog, afirmă că trebuie să constate, cu regret, că cele mai importante instituții din țara noastră „au îngropat” calitatea de purtător de cuvânt, mai mulți oficiali de nivel înalt preferând să discute direct cu presa.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Aurelia Peru a scris că, „au redus la zero așa-numitele voci ale puterii, cum le spune Adriana Saftoiu purtătorilor de cuvânt”.

„Unor personalități publice de prim rang le place atât de mult să cocheteze personal cu mass-media, cu jargoane, aluzii și sintagme poporaniste, încât au refuzat la serviciile unor persoane pregătite în acest sens. Cine este purtătorul de cuvânt al președinției? Nu confundați cu serviciul de presă al instituției. Cine este purtătorul de cuvânt al prim-ministrului Chicu, ex-premierului Sandu? Dacă purtătorul de cuvânt ar trebui încadrat într-o armă, cea mai potrivită ar fi la categoria pompier. Purtătorul de cuvânt, sunt de părere specialiști de marcă în domeniu, este un fel de pompier gata mereu să mai stingă câte un incendiu. În absența acestor „pompieri”, devenim martorii exploziei populismului în politică”, a scris Peru.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...