[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news9 Decembrie 2019 13:45

Președintele Dodon a promulgat două legi cu impact social sporit

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a promulgat, astăzi, două legi cu impact social sporit, ambele fiind inițiative ale sale.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că, este vorba despre legea care reglementează indexarea pensiilor de două ori pe an.

„Prima fiind efectuată la 1 aprilie pentru toți beneficiarii de pensii, în conformitate cu formula deja existentă. A doua indexare va fi efectuată la 1 octombrie pentru beneficiarii pensiile cărora nu depășesc minimul de existență. Am promovat acest proiect de lege încă din anul 2015, cînd dețineam funcția de deputat. Cea dea doua lege instituie indemnizația unica în valoare de 700 lei, acordată tuturor pensionarilor care au pensia mai mică de 2000 lei. De acest suport vor beneficia mai mult de 590 000 de persoane, inclusiv beneficiari de pensii de dizabilitate, pensii de urmași. Legile vor intra în vigoare din 1 ianuarie 2020”, a scris el.

În context, Igor Dodon a adresat sincere mulțumiri deputaților care au susținut aceste proiecte de lege, atît de așteptate de către cetățeni.

„Continuăm să muncim pentru oameni prin acțiuni concrete și rezultate pozitive pentru ei. Vom veni și in perioada următoare cu noi soluții pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta cetățenii”, a mai scris Dodon.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...