[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important3 Decembrie 2019 06:00

Un partid politic recent fondat are planuri pe termen lung. Iată ce imagine „de vis” ar urma să aibă Republica Moldova în 2050!  

Fondatorii noului proiect politic „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic” subliniază că un vis e cel ce definește un program politic reușit, iar un program politic incapabil de a reflecta un vis niciodată nu va deveni realitate. În acest sens, ei au dezvăluit că au planuri pe termen lung, mai exact – pentru aproximativ 30 de ani, informează TRIBUNA.

Potrivit „Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic”, Republica Moldova va fi cu totul altă țară decât cea din prezent, având o imagine „de vis”.

„Imaginea țării în 2050 este acel vis care ne motivează să acționăm și să luptăm până și în situațiile când aparent nu mai poate fi făcut nimic.

 • Este o țară care își restabilește integritatea teritorială și, fapt esențial – unitatea civică. Asta se va întâmpla atunci, când cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului vor conştientiza că împărtășesc interese și nenorociri comune, și că împreună au potențialul de le depăși.
 • Este țara orașelor, a tinerilor, a universităților internaționale, a tehnologiilor inovatoare în domeniul educației și a școlilor medii eficiente. Este țara în care învățătorul/profesorul este una dintre cele mai prestigioase profesii, iar doctorul – sinonimul îngerului păzitor, devotat și binevoitor.
 • Este țara în care își deschid cu plăcere reprezentanțe companiile internaționale de cercetare, care anume aici elaborează documentațiile necesare pentru întreprinderile Vestului și Estului.
 • Este țara produselor agricole ecologic pure, accesibile întregii populații și recunoscute în toată lumea, țara pădurilor, parcurilor naționale și râurilor curate.
 • Este țara teatrelor, muzeelor și turismului, o țară mândră, pe bună dreptate, de poporul ei și de moștenirea lui culturală. Asta e țara în care disputele despre trecutul istoric se duc în primul rând pentru a crea viitorul, a găsi consens și limbă comună.
 • În fine, este țara în care partidele politice nu sunt divizate conform orientării geografice pro-vestice și pro-estice, ci se orientează pe justiție socială, care este, în mod inechivoc, condiția obligatorie a dezvoltării economice de succes.
 • Este o țară, unde în lupta politică internă creativitatea, inițiativa și inovația câștigă în mod constant și unde bătrânii, femeile și copii sunt singura clasă privilegiată”, se spune în postare.

Andriana Cheptine 

Sondaj

 • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

  View Results

  Loading ... Loading ...