[ X ]
Breaking news3 Decembrie 2019 13:15

Deputatul Bolea propune un proiect de lege elaborat împreună cu oamenii din domeniul afacerilor, exportatorilor și producătorilor de nuci

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Vladimir Bolea, în cadrul unei conferințe de presă, s-a referit la regimul fiscal pentru persoanele fizice care desfășoară activități în domeniul achizițiilor produselor agricole din horticultură și fitotehnie, dar și a obiectelor regnului vegetal, informează TRIBUNA.

„În anul 2017, consumul mondial de miez de muncă a constituit 2,2 milioane tone și acest indicator crește continuu. Noi ne aflăm, ca și țară, în topul exportatorilor de nuci: SUA este pe primul loc, Mexic – locul II, Ucraina – locul III, Chile – IV, iar Republica Moldova – V, cu 6 % din tot exportul mondial de miez de nucă. Piața nucului, în Republica Moldova, întrunește un șir de probleme, generând corupție, evaziune fiscală, monopol și contrabandă”, a declarat Bolea.

În același timp, deputatul a adăugat: „Piața nucului trebuie adusă în câmpul legal”.

Prin urmare, Bolea propune un proiect de lege – „consultat și elaborat împreună cu oamenii din domeniul afacerilor, exportatorilor și producătorilor de nuci”.

Potrivit lui Bolea prin proiectul de lege pentru modificarea unor acte legislative s-a propus:

  • legalizarea activității și regimul fiscal în domeniul achiziționărilor produselor agricole din horticultură și fitotehnie și a obiectului regnului vegetal;
  • simplificarea procedurii de achiziție de la populație a producției agricole din horticultură și fitotehnie.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...