[ X ]
[ X ]
Important2 Decembrie 2019 17:00

Deputatul Octavian Țîcu lansează „Homo Moldovanus Sovietic, Ediția II”

Deputatul neafiliat Octavian Țîcu, la 3 decembrie curent, lansează cartea „Homo Moldovanus Sovietic. Teorii și practici de constucție identitară în R(A)SSM (1924-1989)”, informează TRIBUNA.

„Volumul prezintă modelarea unui proiect social şi identitar în perioada Uniunii Sovietice. Produs inventat în regiunea transnistreană, el este anti-român, vorbitor de limba „moldovenească”, predispus spre îndoctrinare, deznaţionalizare, rusificare şi sovietizare, pătruns de un sentiment de inferioritate faţă de ruşi, dar încercând să se elibereze de acest complex prin adularea formelor imperiale şi culturale de sorginte sovietică, ceea ce îl face mândru de apartenenţa sa la marea „supraputere” sovietică.

E de reținut însă că „Homo Moldovanus Sovietic…” nu poate fi identificat întru totul cu moldovenii. Mai exact, deși comportă unele trăsături ale moldoveanului istoric, el și le-a însușit de fapt (sau i-au fost insuflate) pentru ca, ulterior, să le folosească aleatoriu chiar împotriva conaționalilor săi” – potrivit descrierii evenimentului.

Deputatul a precizat, pe o rețea de socializare: „Homo Moldovanus Sovietic, Ediția II. Cu vânzare nelimitată, la un preț promoțional. Și cu autografe gratis”.

Evenimentul va avea loc în incinta Bibliotecii Centrale, începând cu ora 17:00.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...