[ X ]
[ X ]
[ X ]
Știri26 Noiembrie 2019 16:30

Clubul de dans sportiv „Codreanca” a fost distins cu Medalia de aur a OMPI pentru creativitate

Clubul de dans sportiv ,,Codreanca”, fondator și director artistic, Petru Guzun, a fost distins cu Medalia de aur a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale (OMPI) pentru creativitate, informează TRIBUNA. 

Această distincţie a fost acordată pentru a evidenția notorietatea dansului sportiv ca artă interpretativă cu valoare mondială a Republicii Moldova, precum și calitățile universale pe care le implică sportul – excelența, respectul reciproc și competiția echitabilă, în contextul tematicii din anul 2019 a Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale: „Mai rapid, mai puternic, mai sus! Cucerește aurul: Proprietatea Intelectuală și Sportul!”.

Medalia OMPI a fost înmânată de Andrei Popa, Director general interimar al Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în cadrul festivității de premiere a câştigătorilor Expoziției Internaționale Specializate „INFOINVENT, care s-a desfășurat pe 22 noiembrie, la Moldexpo.

Distincția a fost acordată de OMPI la recomandarea AGEPI în calitate de autoritate națională responsabilă de protecția proprietății intelectuale pe teritoriul Republicii Moldova.

Clubul Sportiv de Dans „Codreanca” a fost fondat în anul 1973. În 1978 „Codreanca” a primit denumirea de colectiv „popular”, iar în 1988 i-a fost acordat titlul onorific de Colectiv Emerit al Republicii Moldova. În cei 46 de ani de activitate, ,,Codreanca” a adunat nenumărate premii de la diverse campionate europene şi mondiale. Ansamblul a devenit de 8 ori campion mondial, iar dansatorii de la ,,Codreanca” au în palmares 27 de medalii de aur, 26 – de argint şi 28 de medalii de bronz.

Amintim că, Medalia de aur a OMPI pentru creativitate a fost acordată anterior maestrului Nicolae Botgros, conducător artistic şi prim-dirijor al Orchestrei Naţionale de Muzică Populară „Lăutarii”, scriitorilor Ion Druță, Dumitru Matcovschi, Spiridon Vangheli, poetului Grigore Vieru, compozitorului Eugen Doga, cântăreței de operă Maria Bieșu, coregrafului-şef al Ansamblului Naţional Academic de Dansuri Populare „JOC”, Vladimir Curbet, actorului Mihai Volontir și regizorului Igor Cobileanschi.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...