[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important22 Noiembrie 2019 15:00

Fostul fotbalist Radu Rebeja ar putea ajunge deputat. Iată în ce condiții e posibilă venirea sa în Parlament!

Fostul fotbalist, Radu Rebeja, ex-consilier al Premierului Gaburici, ex-Secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, ar putea ajunge deputat în Parlamentul Republicii Moldova – asta în cazul în care actualul deputat democrat Constantin Botnari și-ar depune mandatul.

După cum informează TRIBUNA, președintele PDM, Pavel Filip, a dezvăluit că nu l-a văzut de mult timp pe Constantin Botnari.

„Am discutat cu el la telefon și i-am solicitat să depună mandatul, pentru că eu nu văd sensul unui deputat care nu vine și nu frecventează ședințele Parlamentului. Nu pot înțelege pentru ce se mai ține de acest mandat. Suntem o fracțiune, în Parlament trebuie de muncit, sunt proiecte care trebuie examinate, trebuie să te dai cu părerea, trebuie să vii să votezi. Or, să obții un mandat de deputat și să nu vii în Parlament, mi se pare incorect. Eu nu-l pot impune să-și depună mandatul, pentru că mandatul este imperativ”, a precizat democratul, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

Totodată, fiind întrebat ce i-a răspuns Constantin Botnari, Filip a răspuns: „Se va gândi”.

De menționat că, Constantin Botnari a obținut mandatul de deputat pe Circumscripția Națională, astfel, conform listei de supleanți, în cazul renunțării la mandat, următorul care i-ar putea lua locul este Radu Rebeja.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...