[ X ]
[ X ]
Breaking news13 Noiembrie 2019 19:00

Un partid a depus la Parlament un demers privind demiterea lui Igor Dodon din funcția de Președinte. Detalii! 

Partidul Liberal (PL) a anunțat că a depus la Parlament, demersul privind suspendarea și demiterea lui Igor Dodon din funcția de Președinte.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, „solicitarea de suspendare din funcție și dispunerea desfășurării referendumului republican privind demiterea Igor Dodon din funcția de Președinte al Republicii Moldova, se bazează pe încălcarea prevederilor Constituției Republicii Moldova și a jurământului depus, având în vedere declarațiile și faptele cu caracter antistatal, care se înscriu la trădare de patrie, declarații făcute la adresa Republicii Moldova de către Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în temeiul art. 89 din Constituția Republicii Moldova”.

„Având în vedere că Partidul Liberal a iniţiat încă în luna ianuarie 2017 procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui, înregistrând în Parlament un proiect de hotărâre în acest sens, care din păcate nu a fost susținut de alți deputați, înaintăm acest demers pentru a putea fi reînregistrat sub formă de inițiativă legislativă de către deputații din actualul Parlament”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...