[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv13 Noiembrie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Anunţul lui Vlad Plahotniuc privind referendumul

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 13 noiembrie 2018.

Anunţul lui Vlad Plahotniuc

În cadrul unui briefing de presă, liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunțat despre organizarea și desfășurarea unui referendum concomitent cu alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, la două subiecte: 1. reducerea numărului de deputați de la 101 la 61 deputați; 2. retragerea mandatelor deputaților, atunci când aceștia îi vor dezamăgi pe cetățeni.

Discuţia lui Pavel Filip cu Leonid Cerescu

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu președintele Confederației Naționale a Patronatului, Leonid Cerescu, cu care a discutat despre măsurile întreprinse de Guvern pentru îmbunătățirea mediului de afaceri.

Solicitarea PSRM

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a solicitat Centrului Național Anticorupție (CNA), precum și Procuraturii Generale, să analizeze situația privind acordarea autorizațiilor pentru construcții tenebre în mun. Chișinău.

Briefing-ul Cristinei Lesnic

Viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, în cadrul unui briefing de presă, a venit cu unele rezultate ale discuțiilor cu miniștrii din Georgia și Ucraina, aflați în Republica Moldova, cu care convenise să lanseze o platformă de discuţii trilaterală.

Campania „Vin acasă ACUM!” 

Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma Demnitate și Adevăr, dar și reprezentanți ai societății civile au lansat, la Cahul, campania „Vin acasă ACUM!”, în cadrul căreia şi-a propus să le vorbească oamenilor despre angajamentele blocului electoral „ACUM”.

Mesajul Preşedintelui

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a venit cu un mesaj cu ocazia a doi ani de la alegerile prezidenţiale din 13 noiembrie 2016, în urma cărora a fost ales în funcţie.

Acţiune de comemorare a liberalilor

La data de 13 noiembrie 2018, în ziua în care s-au împlinit 18 ani de la trecerea în eternitate a ilustrului om politic Gheorghe Ghimpu, conducerea PL, președintele Mihai Ghimpu, prim-vicepreședinții Dorin Chirtoacă și Corina Fusu, deputații și membrii liberali au depus flori la mormântul lui Gheorghe Ghimpu din Cimitirul Central din Chişinău.

Santiago Rodriguez la Guvern

Activitatea fabricilor Fujikura deschise în Republica Moldova, dar și planurile investiționale ale companiei nipone în RM au fost discutate la întrevederea Premierului Pavel Filip cu președintele companiei Fujikura Automotive Europe, Santiago Rodriguez.

Şedinţă prezidată de Premier

Procesul de pregătire pentru elaborarea Planului național privind  aprovizionarea  cu apă și canalizare a localităților din Republica Moldova a fost astăzi evaluat în cadrul unei ședințe prezidate de premierul Pavel Filip, cu participarea responsabililor din domeniu.

Sursa: Almanah politic – 2018 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...