[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important12 Noiembrie 2019 16:20

Scenariile admise de un jurnalist, după ce a fost demis Guvernul Sandu!

Jurnalistul Gheorghe Gonța afirmă că, „să pierzi tu Chișinăul în favoarea celor de pe stânga, să te clasezi pe locul trei la numărul de primării câștigate la locale, deși ești la guvernare, iar la scurt timp după asta să mai pierzi și absolut toată guvernarea în favoarea socialiștilor, asta nu-i politică, asta-i artă moldovenească”.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Gheorghe Gonța a scris că, „toate astea cică pentru un procuror independent?!”.

„Haideți să fim serioși! Doar n-ar fi venit mama Laurei Codruța Kövesi să-l aresteze pe Dodon și cei 36 de deputați socialiști. Se putea de discutat așa cum s-a discutat atunci când i-au dat jos pe democrați în vara acestui an. Nu, nu vor urma proteste, căci ai noștri nu protestează pe timp de iarnă, poate doar pe Facebook, iar până la sărbători oamenii vor uita de ce a picat Guvernul. Igor Dodon nu e sinucigaș politic spre deosebire de Vladimir Plahotniuc, așa c-a dat jos Executivul cu acordul a cel puțin două Ambasade. Anticipate nu vom avea pentru că ACUM va lua mai mult, Renato Usatîi va accede și el, prin urmare PSRM se teme de asta și va conduce cu sprijinul PD până în anul 2023”, a scris jurnalistul.

Potrivit lui Gonța, noua opoziție parlamentară, PAS și DA, va fi o mare bătaie de cap pentru putere, ședințele urmând să fie spectaculoase.

„Și mare atenție – în curând birourile de lucru ale liderilor opoziției, Maia Sandu și Andrei Năstase, nu vor mai fi în clădiri guvernamentale sau Parlament, ci la sediile PAS, respectiv PPDA, adică tot acolo de unde au început. Iar cea mai crâncenă luptă se va da în cadrul Blocului ACUM. Dacă până azi Maia Sandu nu voia să mai candideze la șefia statului, păi de acum încolo acesta-i unicul ei scop, iar calul de bătaie va fi c-a vrut justiție liberă, dar Dodon nu. Andrei Năstase va vrea și el să candideze, dar cei din Bloc îi vor reproșa că n-a putut lua Primăria și prin urmare îi vor cere să nu se implice, deci acolo va fi dur. Dar dacă măcar atunci vor fi oameni de stat, îl vor da jos pe Igor Dodon la prezidențiale și acesta va fi începutul sfârșitului pentru socialiști, dar dacă nu, steluța va lumina până în anul 2027. Între timp, pe frontul unionist e incertitudine totală, nimeni nu-l vrea pe nimeni lider, dar mai au tare mult timp până la parlamentare. În concluzie – păcat de țară. În rest, viața-i viață, sănătate tuturor”, a conchis Gonța.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...