[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news11 Noiembrie 2019 13:30

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe cere includerea pe ordinea de zi a Parlamentului a unui subiect

Comisia parlamentară economie, buget și finanțe a transmis, pentru includerea în ordinea de zi a ședinței plenare, Raportul de evaluare al parteneriatului public privat privind modernizarea și eficientizarea activității Î.S. Gările și Stațiile Auto (GSA), transmite TRIBUNA.

Raportul a fost aprobat prin consens în cadrul Comisiei de anchetă la 22 octombrie, 2019.

„Am solicitat Procuraturii Generale și CNA să investigheze acțiunile și inacțiunile Guvernului, MEI, APP, Administratorului ÎS GSA, Comisiei de selectare a partenerului privat pentru a da o calificare procesuală multiplelor abuzuri și favoritisme, comise la etapa semnării acestui contract. Demersul poate da rezultate numai dacă vom avea procurori independenți, calificați și dedicați interesului public. Asta-i problema cu care ne ciocnim”, a spus Președintele Comisiei de anchetă parlamentară, Igor Munteanu.

Amintim că, acest raport este al III, care apare în rezultatul activităților Comisiei de anchetă parlamentară (înființată prin HP N.51 din 18 iunie 2019 pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice 2013-2019).

Al IV raport și ultimul pregătit de Comisie – privatizarea CTC „Tutun” va fi definitivat în curând și va fi prezentat conform procedurilor parlamentare existente.

Cristina Parfeni

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...