[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important9 Noiembrie 2019 08:00

Politolog: Intervenția Ambasadorilor SUA și UE nu a avut niciun efect asupra deciziilor celor din coaliție. Urmează multe incertitudini

Politologul Dionis Cenușă susține că, strategic vorbind, ACUM nu poate să facă niciun pas înapoi.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Dionis Cenușă a scris că, ACUM înțelege că responsabilitatea pentru căderea Guvernului va putea fi atribuită socialiștilor.

„Dacă aceștia vor dori să creeze un guvern nou – sau o vor face cu ACUM, sau cu PDM. Socialiștii înțeleg perfect riscurile de mai sus, dar, înainte de alegerile prezidențiale din 2020, o coaliție cu PDM sau alegeri anticipate pe fundalul actualei crize, nu le vine deloc bine. Protestele vor adăuga foc de artificii la situația creată, iar dacă vor fi mari atunci și presiune publică asupra socialiștilor. Preferabil pentru ambele părți ar fi căutarea unei soluții reciproc acceptabilă, pentru a detensiona relația. În vară, oligarhul Plahotniuc a împins cele două partide într-o coaliție nedorită, acum frica de regimul lui Plahotniuc a relaxat cele două tabere. În acest moment, cele două tabere, descătușate de alegerile locale, vor să facă politică pe cont propriu mai mult decât în coaliție. Intervenția Ambasadorilor SUA și UE nu a avut niciun efect asupra deciziilor celor din coaliție, același factor oligarhic, care nu mai sperie și nu mai mobilizează consens politic. În orice caz, situația era previzibilă și urmează multe incertitudini”, a scris Cenușă.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...