[ X ]
[ X ]
Exclusiv8 Noiembrie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Consultări politice inter-ministeriale moldo-ruse

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 8 noiembrie 2018. 

Raport prezentat în Parlament

Raportul cu privire la analiza, expertiza și evaluarea legislației electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi în municipiul Chișinău a fost  prezentat în plenul Parlamentului. Deputații au luat act de acesta, au adresat numeroase întrebări și fiecare fracțiune și-a exprimat poziția în luări de cuvânt.

Bugetul 2019 – aprobat

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2019, care presupunea asigurarea unui echilibru între stabilitatea finanțelor publice și creșterea economică, în baza priorităților de politici publice ale Guvernului.

Sărbătoare la Orhei

Municipiul Orhei a marcat 464 de ani de la fondare, sărbătoarea fiind inaugurată de primarul orașului, liderul Partidului Şor, Ilan Șor, care, cu această ocazie, le-a promis orheienilor că „vor trăi ca în Monaco”.

Demisia Alei Negruța

Directorul general adjunct al Biroului Național de Statistică (BNS), Ala Negruța, și-a încetat activitatea din cadrul Biroului. Un anunț în acest sens a fost făcut în cadrul ședinței Guvernului, de Directorul general al BNS, Vitalie Valcov.

Consultări politice inter-ministeriale moldo-ruse

La invitația părții ruse, la Moscova, au avut loc consultările politice inter-ministeriale. Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Tatiana Molcean, iar cea rusă – de secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe, Grigorii Karasin.

Întrevederea Preşedintelui cu membrii Camerei de Comerț și Industrie France-Moldavie

În ajunul vizitei la Paris, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu membrii Camerei de Comerț și Industrie France-Moldavie, la care a participat Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Le Deunff, reprezentanți ai marilor companii franceze în Moldova, cum ar fi Peugeot, Orange, Airbus, Lafarge etc.

Discuţia lui Andrei Năstase cu Maiei Sandu cu Angela Merkel

La Summitul PPE, Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu și Președintele Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, au discutat cu Cancelarul german, Angela Merkel.

Şeful statului în Marea Britanie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, la invitația lui Arcadii Dvorkovici, noul președinte al Federației Mondiale de Șah (FIDE), a întreprins o scurtă vizită de lucru în Marea Britanie. Igor Dodon a participat la ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de Șah.

Întrevederea Silviei Radu cu Linas Kukuraitis

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu a avut o întrevedere cu ministrul Securității Sociale și al Muncii al Republicii Lituania, Linas Kukuraitis.

Parlamentul şi-a menținut votul

În ședința sa, Parlamentul a menținut votul exprimat anterior pentru Codul serviciilor media audiovizuale al Republicii Moldova, remis de șeful statului spre reexaminare.

Delegaţia PL la Madrid

În perioada 8-11 noiembrie, o delegație a Partidului Liberal, din care care au făcut parte președintele PL, Mihai Ghimpu, prim-vicepreședinta PL, Corina Fusu, președinta interimară OTPL sect. Râșcani, Mariana Lungu și președintele OTPL Orhei, Sergiu Miron au participat la cel de-al 39-lea Congres al partidului ALDE, care s-a desfășurat la Madrid.

Prelungirea arestului lui Gheorghe Petic

Curtea de Apel Bălți a prelungit cu 20 de zile mandatul de arestare pe numele lui Gheorghe Petic, preşedintele Organizației teritoriale Ungheni a Platformei DA.

Sursa: Almanah politic – 2018

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...