[ X ]
[ X ]
Exclusiv7 Noiembrie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Întrevederea lui Andrei Năstase și a Maiei Sandu cu Johannes Hahn

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 7 noiembrie 2018. 

Comuniştii au marcat aniversarea revoluţiei 

Membrii și simpatizanții Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) au sărbătorit cea de-a 101-a aniversare a Marii Revoluții Socialiste din octombrie. De dimineață, comuniștii s-au adunat la monumentul lui Vladimir Lenin, de la Moldexpo, unde au depus flori. Apoi, Comitetul Central al PCRM a lansat un apel către cetățenii țării în legătură cu acest eveniment.

Conferinţa lui Ion Ceban 

Șeful fracțiunii socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că două proiecte importante, propuse de socialiști, nu au fost susținute pentru a fi puse în discuţii la şedinţa CMC: majorarea salariilor cu 20% pentru cadrele didactice din instituțiile preșcolare, primare și secundare din mun. Chișinău; facilitarea procesului de închiriere a spaţiului locativ de către tinerii bugetari.

Flashmob al PUN

La Curtea Supremă de Justiție a avut loc un flashmob în legătură cu examinarea în ultimă instanță a dosarului cetățeniei Republicii Moldova a ex-Președintelui României, dar și a Președintelui de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), Traian Băsescu. În acea zi, Traian Băsescu, a pierdut la Curtea Supremă de Justiție recursul împotriva Președintelui Igor Dodon, privind lipsirea primului de cetățenia Republicii Moldova.

Doi preşedinţi de raioane la Preşedinţie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut, o întrevedere cu președinții raioanelor Taraclia și Basarabeasca, Chiril Tatarlî și Piotr Pușcari, cu care a discutat despre situația din țară și din regiune.

Distincţii cu ocazia aniversării Orchestrei Prezidențiale

Orchestra Prezidențială a Republicii Moldova – instituţie de elită a Armatei Naţionale şi a Republicii Moldova, a marcat 26 de ani de activitate. Cu această ocazie, șeful statului a conferit distincții de stat și Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova unui grup de militari din cadrul Orchestrei Prezidențiale.

Ceremonie la Preşedinţie

În cadrul unei ceremonii oficiale, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare din partea a trei ambasadori agreați: Enrique Antonio Zarak Linares, Ambasador al Republicii Panama în Republica Moldova, cu sediul la Varșovia; Tiéfing Konaté, Ambasador al Republicii Mali în Republica Moldova, cu sediul la Moscova și Javier Dario Higuera Angel, Ambasador al Republicii Columbia în Republica Moldova, cu reședința la Varșovia.

Noul șef al Oficiului CE în RM la Guvern

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova, William Massolin. Premierul l-a felicitat pe oficial cu ocazia preluării  mandatului, menționând că experiența acestuia va contribui la dezvoltarea în continuare a parteneriatului dintre Republica Moldova și Consiliul Europei (CoE).

Întrevederea lui Andrei Năstase și a Maiei Sandu cu Johannes Hahn

Liderii PDA şi PAS, Andrei Năstase și Maia Sandu, au avut o întrevedere, la Helsinki, cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere.

Discuţia lui Andrian Candu cu Dereck Hogan

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a avut o întrevedere cu noul Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Dereck Hogan. Oficialii au făcut un schimb de opinii despre evoluțiile interne din Republica Moldova și cele din regiune.

Problema deșeurilor solide – discutată la Guvern

Opțiunile de îmbunătățire a managementului deșeurilor solide în Republica Moldova au fost analizate în cadrul unei ședințe prezidată de Premierul Pavel Filip.

Membrii CEC – la Guvern

Prim-ministrul Pavel Filip s-a întâlnit cu membrii Comisiei Electorale Centrale pentru a discuta acțiunile, care urmau să fie întreprinse de Guvern pentru a asigura un proces electoral liber, corect și transparent.

Şedinţă prezidată de Premier

Problemele și carențele în activitatea Serviciului de asistență medicală urgentă prespitalicească din țară au fost discutate în cadrul unei ședințe convocată de Prim-ministrul Pavel Filip cu participarea responsabililor de profil.

Vlad Plahotniuc la Hânceşti

Preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc a participat la inaugurarea uneia dintre străzile renovate în Hânceşti.

Sursa: Almanah politic – 2018

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...