[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important6 Noiembrie 2019 06:30

Declarație, despre acțiunile Blocului ACUM: „Totul ori nimic” nu este tocmai cel mai potrivit principiu pentru un partid sortit la guvernări în coaliție

Politologul Dionis Cenușă susține că, liderii Blocului ACUM vor să guverneze doar dacă obțin tot ceea ce vor.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Dionis Cenușă a scris că, „totul ori nimic” nu este tocmai cel mai potrivit principiu pentru un partid și un sistem sortit la guvernări în coaliție, pentru următorii cel puțin 8 ani sau două cicluri electorale.

„Explic. În primul rând, Năstase spune că se întoarce la MAI, dar tot el anunță că oferta socialiștilor – 2 funcții de viceprimar și 2 pretori – este respinsă. Argumentul ACUM – nu vrem să facem coaliție cu PSRM pentru ca plătim costuri politice. În rezultat, acei care au votat pentru ACUM nu vor avea nici viceprimari și nici pretori care să-i reprezinte în organele executive la nivel de municipiu. Această decizie se contrazice cu mesajul ACUM cu care cetățenii au fost chemați să vina la urnele de vot și să voteze pentru ei. Pentru ce sa fie votați, dacă nu vor să-ți reprezinte plenar interesele, nu doar în Consiliul Municipal. Doi – Este totalmente absurd să negi coalițiile la nivel local cu acel partid cu care guvernezi țara. ACUM crede altfel și este sigur că asta le va aduce valoare politică. Se pare că Guvernul Maiei Sandu uită că depinde de socialiști și că democrații și alții vor fi bucuroși să lovească în ACUM, dacă va fi necesar și oportun”, scrie politologul.

Potrivit lui Cenușă, incoerența argumentelor celor de la ACUM ar putea avea costuri pentru formațiune, care trebuie să se decidă dacă vor să guverneze cu socialiștii în definitiv sau nu. „Guvernarea „semi-împreună” cu PSRM transformă ACUM, pe termen scurt și mediu, într-o țintă ușoară pentru critică, inclusiv din partea forțelor unioniste, dar și a altora”, a mai spus Cenușă.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...