[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news22 Octombrie 2019 06:00

Opinie - ce va fi obligat să facă Năstase, dacă ajunge Primar, dar și ce este obligat să întreprindă Ceban, ca să preia șefia Capitalei

Jurnalistul Victor Nichituș susține că, urmare a rezultatelor alegerilor în Capitală, concluzia este că partidele unioniste nu reușesc să se impună în Chișinău.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Victor Nichituș a scris că, în ciuda tuturor criticilor există suficient de multă atracție electorală pentru ACUM – comunele din jurul Chișinăului au un rol decisiv în turul doi.

„Dacă va ajunge primar de Chișinău, Năstase va fi obligat să facă o alianță anti-socialistă în Consiliul municipal ceea ce va presupune negocieri cu foștii lui oponenți politici. Dacă vrea să ajungă primar de Chișinău, Ion Ceban este obligat să renunțe la înțelegerea de non-combat avută cu cei din ACUM și să pună toate tunurile pe Năstase. (Năstase deja o face)”, a precizat el.

Totodată, referindu-se la rezultatele pe țară, Victor Nichituș a menționat că numărul mare de primării câștigate din primul tur de PDM arată că partidul acesta politic mai contează în ecuația de putere din Republica Moldova. „PDM are doi consilieri municipali care dețin votul decisiv pentru alcătuirea viitoarei majorități municipale. Actualmente PSRM – 22 de consilieri, ACUM – 19, ceilalți zece consilieri își vor negocia tabăra. (PL -3, PP Șor – 2, PDM -2, PCRM -1, PUN – 1, MFN -1)”, a mai spus Nichituș.

De menționat că, la alegerile din 20 octombrie, Ion Ceban a acumulat 40,19%, Andrei Năstase – 31,08%, Dorin Chirtoacă – 10,15%, iar ceilalți candidați au sub 5%.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...