[ X ]
[ X ]
[ X ]
Știri16 Octombrie 2019 16:45

Rosian Vasiloi către polițiștii de frontieră: Vă îndemn să îndepliniți atribuțiile de serviciu conform legii, fără abuz de putere

La sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a fost convocată o ședință de lucru cu șefii de Direcții generale, Direcții regionale și cei de Sectoare, în cadrul căreia a participat și Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne Gheorghe Balan. Dialogul s-a axat pe evaluarea ultimelor evenimente de frontieră, stadiul acțiunilor lansate pe componenta operațională și prioritățile de lucru pentru următoarea perioadă, informează TRIBUNA.

În debutul ședinței, Rosian Vasiloi a îndemnat angajații Poliției de Frontieră să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu conform prevederilor legale, fără abuz de putere și favorizări a ilegalităților, altfel riscul este pentru fiecare de a nu se mai regăsi în echipa Poliției de Frontieră. În acest sens a fost adus la cunoștință despre inițierea unor anchete de serviciu pe numele mai multor polițiști de frontieră cu funcții de conducere în Direcțiile regionale SUD, NORD și CENTRU.

Ulterior, o scurtă informare despre acțiunile desfășurate pentru elaborarea Analizei Funcționale a Poliției de Frontieră a fost prezentată de către șeful adjunct al Poliției de Frontieră Valentin Fiodorov. Astfel, s-a menționat despre crearea unui grup de lucru, care este responsabil de acumularea informațiilor și analiza acestora pentru a crea documentul, organizarea de consultații pe diferite nivele, dar și lansarea chestionarelor privind specificul domeniului de lucru și satisfacția funcțiilor ocupate și condițiile oferite de instituție. În context, domnul Valentin Fiodorov a precizat că această Analiză Funcțională are rolul de a evidenția la maxim necesitățile care s-au acumulat pe parcursul a cinci ani, după ultima reformă, inclusiv de a identifica soluții pentru completare și ajustare ale acestora.

Pe marginea acestui subiect, Rosian Vasiloi a solicitat o prezentare generală a Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca, atât din punct de vedere al poziționării pe linia de frontieră, cât și a problematicii de activitate, iar ulterior acest raport să servească drept model și pentru alte sectoare. „Rog seriozitate față de elaborarea acestui document. Vă asigur că orice propunere din partea dvs. este binevenită, fie e vorba despre optimizare a sectoarelor, a personalului specializat pe anumite domenii sau din contra de majorat numărul acestora. Împreună să avem o poziție clară în noua structură funcțională a instituției, care va fi aprobată de către Guvern pentru Poliția de Frontieră”, a conchis șeful IGPF.

Un capitol aparte al discuțiilor a constituit controlul comun la frontiera moldo-ucraineană și simplificarea procedurilor de verificare a documentelor la trecerea frontierei. Secretarul de Stat al MAI a punctat despre extinderea controlului comun pe segmentul central al frontierei de stat și anume lansarea în alte două puncte de trecere – Platonova și Cuciurgani (feroviar). „În timpul apropiat Prim-ministrul Republicii Moldova Maia Sandu va realiza o vizită de lucru la Kiev, unde printre documentele care urmează să fie semnate vizează domeniul de frontieră.” a precizat domnul Gheorghe Balan. La fel, dumnealui a încredințat de faptul că se lucrează pe domeniul de simplificarea activității de control al trecerii frontierei de stat, cu referințe la scoaterea din atribuții a acțiunilor ce n-au tangență cu scopul și obiectivele instituției, cum ar fi: verificarea vinietelor.

În fine, a fost înaintată propunerea de lansare a pregătirilor pentru practicitatea Consiliului Național MIFS, în sensul de formulare a notelor informative privind etapele de funcționare, aspectele de finanțare, deschiderea partenerilor internaționali care sunt gata să ofere asistență pe diferite domenii de activitate frontalieră etc.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...