[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv16 Octombrie 2019 09:00

(ACUM UN AN) O nouă funcţie pentru Zinaida Greceanîi

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 16 octombrie 2018. 

Sesizarea Preşedinţiei

Consilierul în domeniul juridic și al relațiilor instituționale, Maxim Lebedinschi, reprezentant al Președintelui Republicii Moldova în relațiile cu Parlamentul și Guvernul, a înregistrat o sesizare la Curtea Constituţională „împotriva legii ce permitea comercializarea petrolului în stațiile PECO din zonele Duty Free”.

Şedinţa săptămânală a PDM

Partidul Democrat din Moldova s-a întrunit în cadrul şedinţei săptămânale, pe agenda căreia au fost incluse „subiecte legate de problemele curente ale cetăţenilor şi programul politic pentru perioada ce urma”.

Conferinţa PDA

Platforma Demnitate și Adevăr, în cadrul unei conferințe de presă, s-a referit „la acțiunile de intimidare asupra opoziției din partea guvernării Republicii Moldova”.

Anunţul PSRM

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a anunţat că planifica, pentru data de 18 noiembrie 2018, un amplu protest la Chișinău. Anunțul a fost făcut, în cadrul unui briefing de presă, de către secretarul ideologic al PSRM, Ion Ceban.

Întrevederea lui Pavel Filip cu Anna Lyberg

Prim-ministrul Pavel Filip a felicitat-o pe noua ambasadoare a Regatului Suediei în Republica Moldova, Anna Lyberg, cu ocazia preluării mandatului său în RM. Felicitarea a fost adresată în cadrul unei întrevederi a celor doi oficiali.

Discuţii despre educaţie la Guvern

Conceptul de transformare a educației a fost prezentat de către experţii Centrului de Implementare a Reformelor, în cadrul unei ședințe prezidate de Prim-ministrul Pavel Filip.

Şedinţa unui grup de lucru creat de Premier

Facilitățile la importul mijloacelor de transport destinate pentru transportarea persoanelor cu dizabilităţi ale aparatului locomotor și scutirea acestor persoane de taxa pentru folosirea drumurilor au fost subiectele discutate în cadrul unui grup de lucru, creat la inițiativa Prim-ministrului Pavel Filip.

O nouă funcţie pentru Zinaida Greceanîi

Președintele Partidului Socialiștilor din RM Zinaida Greceanîi a fost aleasă în calitate de coordonator al grupului geopolitic „Euroasia”, care a desfășurat o reuniune jubiliară în cadrul celei de-a 139-a Adunări a Uniunii Interparlamentare. În aceeaşi zi, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu Secretarul General al UIP, Martin Chungong.

Norma Goicochea Estenoz la Preşedinţie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Norma Goicochea Estenoz, Ambasador al Republicii Cuba în Uniunea Europeană. La întrunire a mai participat însărcinatul cu afaceri al Cubei în Ucraina, consilierul Oscar Santana León, responsabil pentru relațiile cu Moldova.

Sursa: Almanah politic – 2018

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...