[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news11 Octombrie 2019 09:30

Raportorii Consiliului Europei interesați de eforturile Guvernului de la Chișinău în mai multe domenii prioritare

Premierul Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Grupul de raportori pentru democrație din cadrul Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, aflați într-o vizită în țara noastră în scopul evaluării implementării Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2017-2020, transmite TRIBUNA.

Părțile au făcut un schimb de opinii privind situația din țara noastră în mai multe domenii prioritare. Astfel, Maia Sandu a informat oficialii UE despre eforturile Guvernului în combaterea corupției, reformarea justiției, restabilirea încrederii cetățenilor în instituțiile statului, prevenirea spălării banilor, precum și în investigarea furtului bancar.

Raportorii Consiliului Europei s-au mai interesat care sunt alte domenii prioritare ale Executivului, la care Premierul a menționat infrastructura, educația și sănătatea. Oficialii UE au apreciat curajul Guvernului Maia Sandu de a iniția schimbări atât de semnificative în țară, în doar câteva luni și au reiterat deschiderea Consiliului Europei pentru a acorda în continuare suportul necesar țării noastre în implementarea reformelor asumate.

Evaluările Grupului de raportori pentru democrație vor fi prezentate în cadrul unei reuniuni cu întreg Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei, în format extins.

Cristina Pendea

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...