[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news27 Septembrie 2019 14:30

Judecătoria Chișinău a decis plasarea fostului deputat democrat Constantin Țuțu în arest preventiv

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a admis demersul procurorilor anticorupție și a aplicat în privința cetățeanului Constantin Țuțu măsura arestului preventiv pentru un termen de 30 de zile, dat fiind că acesta se eschivează de urmărirea penală, fiind învinovățit de trafic de influență în proporții deosebit de mari, transmite TRIBUNA.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, în urma investigațiilor efectuate de Procuratura Anticorupție, învinuitul a pretins și a primit suma de 20 000 EUR pentru ca să influențeze procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, astfel încât să nu prelungească termenul arestului preventiv în privința unei persoane.

„Urmărirea penală a fost pornită la data de 18 septembrie 2019, în temeiul articolului 326, alineatul 3),  litera a) din Codul penal, pe faptul traficului de influență în proporții deosebit de mari. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă pedeapsa cu amendă de până la 300.000 lei sau pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 7 ani”, se spune în comunicat.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...