[ X ]
[ X ]
Exclusiv20 Septembrie 2019 06:30

Analist politic, despre cine ar putea câștiga Primăria capitalei: „Cât nu pare de paradoxal, o anumită surpriză ar putea să furnizeze…”

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, cunoscutul analist politic, Anatol Țăranu, a fost întrebat: Cine credeți că are șanse să câștige primăria capitalei?”.

La această etapă șansele socialistului Ceban apar destul de consistente. De fapt, stânga pro-rusă dintotdeauna a avut poziții foarte serioase și la Chișinău, chiar dacă niciodată în trecut nu a înregistrat un succes definitiv în capitală. Dar acum, în virtutea faptului că se amplifică doza de dezamăgire a electoratului de dreapta la Chișinău, pe motivul constituirii alianței de guvernare nefirești dintre socialiști și ACUM-iști, chiar dacă la această etapă nimeni nu poate cuantifica cu precizie profunzimea acestei dezamăgiri, este clar că nu Ceban va resimți cel mai acut aceste resentimente electorale. Cu toate acestea, eu cred că printre principalii favoriți ai cursei la Chișinău, indiscutabil, se situează și domnul Năstase. Dar cât nu pare de paradoxal, o anumită surpriză ar putea să furnizeze un candidat unionist, pro-românesc, de dreapta, care ar fi capabil să întrunească un vot consolidat al dreptei decepționate de actuala guvernare. Cum n-ar fi, dar rezultatele localilor vor schița în mare parte rezultatele viitoarelor parlamentare”, a răspuns Țăranu.

Notă: Varianta integrală a interviului o puteți citi pe parcursul zilei de mâine pe TRIBUNA.

Gabriela Țăranu/stagiară

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...