[ X ]
[ X ]
Exclusiv19 Septembrie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Rezoluție în susținerea Republicii Moldova

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 19 septembrie 2018.

Întrevederea Premierului cu Ambasadorul SUA 

Premierul Pavel Filip a apreciat înalt activitatea ambasadorului SUA în Republica Moldova, James Pettit, în cadrul unei întrevederi de rămas bun.

Pia Kjærsgaard în vizită în Moldova

Președinta Parlamentului Regatului Danemarcei, Pia Kjærsgaard, a efectuat o vizită în Republica Moldova, în perioada 19-21 septembrie 2018, la invitația Speakerului Andrian Candu.

Doi noi ambasadori la Preşedinţie

Președintele Republicii Moldova, Igor Ddoon, a avut o întrevedere cu ambasadorii Republicii Moldova desemnați pentru două ţări: Angela Ponomariov – Marea Britanie şi Victor Haruţa – Emiratele Arabe Unite.

Rezoluție în susținerea Republicii Moldova

În Senatul Statelor Unite a fost înregistrată o rezoluție în susținerea Republicii Moldova. Documentul confirma poziția Senatului de întărire a relațiilor SUA – Republica Moldova și reafirma suportul pentru integritatea teritorială a țării.

Şedința Comisiei pentru Situații Excepționale

Prim-ministrul Pavel Filip a convocat şedința Comisiei pentru Situații Excepționale în legătură cu situația complicată privind pesta porcină africană.

Propunerea unui grup de inițiativă

Un grup de inițiativă, care pledează pentru Reunirea Republicii Moldova cu România, în cadrul unei conferințe de presă, a venit cu îndemnul de a forma o singură listă de candidați pentru următoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova.

Decretele de demitere a doi miniștri – semnate

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretele cu privire la demiterea a doi miniștri: ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Liviu Volconovici și Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari.

Întrevederea lui Andrian Candu cu Wess Mitchell

În cadrul unei întrevederi la Washington cu Speakerul Andrian Candu, Asistentul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene și eurasiatice, Wess Mitchell, a salutat rezultatele obținute de Republica Moldova în domeniul financiar-bancar și a încurajat continuarea eforturilor de combatere a corupției.

Demersul avocaţilor lui Ilan Şor – admis

Curtea de Apel Cahul a admis demersul avocaţilor Primarului de Orhei, Ilan Şor, lider al Partidului Şor, privind efectuarea expertizei financiar-contabile şi a programat următoarea şedinţă pentru 17 decembrie, 2018.

Întrevederea lui Andrian Candu cu Fiona Hill

Fiona Hill, asistentul adjunct al Președintelui SUA, Director pentru Europa și Federația Rusă în Consiliul Național de Securitate a încurajat continuarea reformelor în Republica Moldova, în cadrul unei întrevederi cu Președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Delegaţie a PSRM la Moscova

Delegația Republicii Moldova, condusă de către președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu președintele Comisiei pentru afaceri externe a Consiliului Federației Ruse, Konstantin Kosaciov.

Refuzul Președintelui

Preşedintele Igor Dodon a anunţat că nu va semna decretele privind numirea Silviei Radu în funcţia de ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi a lui Nicolae Ciubuc în funcţia de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului.

Sursa: Almanah politic – 2018   

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...