[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv17 Septembrie 2019 12:00

Proiectul „Politicienii Zilei”: Maria Nasu, Eduard Smirnov și Valentina Stratan

TRIBUNA continuă proiectul de popularizare a politicienilor din RM – „Politicienii Zilei”, în cadrul căruia ne referim la politicienii care s-au născut în ziua respectivă. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi de politicienii: Maria Nasu, Eduard Smirnov și Valentina Stratan.

Maria Nasu s-a născut pe data de 17 septembrie 1956 în orașul Șoldănești. Între anii 2010 și 2014 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. De profesie este pedagog (limba și literatura română). A fost membru al Comisiei protecție socială, sănătate și familie. Membru al fracțiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Eduard Smirnov s-a născut pe data de 17 septembrie 1939 în orașul 170 Chișinău. Din anul 2014 este deputat în Parlamentul Republicii Moldova. De profesie este inginer. A fost membru al Comisiei drepturile omului şi relaţii interetnice, iar în prezent este membru în Comisia mediu și dezvoltare regională. Face parte din fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Valentina Stratan s-a născut pe data de 17 septembrie 1962 în satul Peresecina, raionul Orhei. Între anii 2005 și 2009, dar și din 2011 până în februarie 2019 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova. De profesie este felcer-sanitar, biolog, doctor în biologie, specialist în teoria și practica administrării publice. În legislaturile a XVI-a, a XVIII-a și a XIX-a a fost membru al Comisiei pentru protecție socială, sănătate și familie, iar în legislatura a XX-a – vicepreședinte al aceleiași Comisii. În perioada 2001-2005 a fost inițial membră a fracțiunii parlamentare a Blocului electoral „Moldova Democrată”, ulterior – deputat neafiliat, iar apoi – membru al fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat din Moldova.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...