[ X ]
[ X ]
Exclusiv17 Septembrie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Sesizarea Mișcării de Rezistență Națională ACUM

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 17 septembrie 2018.

Satu Kahkonen la Guvern

Evoluția relațiilor Republicii Moldova cu Banca Mondială și progresele înregistrate în implementarea Cadrului de Parteneriat cu Țara al Grupului Băncii Mondiale au fost discutate de Prim-ministrul Pavel Filip și Satu Kahkonen, Director de țară pentru Belarus, Moldova și Ucraina.

Întrevedere de rămas bun cu James D. Pettit

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de rămas bun cu James D. Pettit, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, care își finaliza mandatul de ambasador în RM.

Valeriu Ghilețchi la Tbilisi

La Tbilisi, în perioada 17-18 septembrie, au avut loc lucrările Comisiei de Monitorizare a Consiliului Europei la care a participat, alături de înalți oficiali ai statelor membre, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi.

Sesizarea Mișcării de Rezistență Națională ACUM

Mișcarea de Rezistență Națională ACUM a depus o sesizare la Autoritatea Națională de Integritate (ANI), solicitând începerea procedurii de confiscare a averii obținute „ilegal” de liderul democraților, Vlad Plahotniuc.

Şedință de lucru la Preşedinţie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat o ședință de lucru cu privire la organizarea Forumului Economic moldo-rus din perioada 20-22 septembrie.

Conferinţa Alianței pentru Centenar

Alianța pentru Centenar, în cadrul unei conferințe de presă, a relatat despre evenimentele ce urmau a fi organizate în ultimele luni ale Anului Centenar – 2018.

Solicitarea socialiştilor

În cadrul unei conferințe de presă, consilierul municipal al fracțiunii socialiștilor, Nichita Țurcan a cerut urgentarea punerii în aplicare a tichetelor electronice în transportul public din capitală.

Flashmob-ul ecologiştilor

Partidul Verde Ecologist din Moldova (PVE) a organizat un flashmob, „întâmpinând astfel Comisia mixtă interguvernamentală moldo-ucraineană pe problemele râului Nistru”.

Întrevederea lui Igor Dodon cu Brian Brown

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu preşedintele Organizaţiei Internaţionale pentru Familie, Brian Brown. Interlocutorii au apreciat modul în care s-a desfășurat Congresul Mondial al Familiei, care a avut loc la Chişinău.

Arhiepiscopul Serghii la Preşedinţie

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu vicarul Sanctităţii Sale, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusiei, conducătorul Secretariatului Administrativ al Patriarhiei de la Moscova, arhiepiscopul de Solnecinogorsk Serghii, cu care a discutat despre preconizata vizită în RM a Patriarhului Kiril.

Cristina Lesnic la Strasbourg

În perioada 17-18 septembrie, o delegație a Republicii Moldova, condusă de viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, s-a aflat într-o vizită oficială la Strasbourg, unde a avut planificate mai multe întrevederi oficiale cu Președintele Curții Europene pentru Drepturile Omului (CEDO), Guido Raimondi, cu Directorul Oficiului Directoratului pentru afaceri politice, Alexandre Guessel etc.

Sursa: Almanah politic – 2018   

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...