[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news16 Septembrie 2019 18:30

Solicitarea Premierului Sandu către UE! Sunt vizate satele din RM! 

Premierul Maia Sandu susține că a venit cu o solicitare către UE să examineze posibilitatea finanțării unui proiect, care s-ar numi „Satul european”. Despre aceasta Premierul a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, susținută împreună cu directorul General al Comisiei Europene pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, Christian Danielsson.

După cum informează TRIBUNA, Maia Sandu a menționat că au discutat lucrurile care s-au întîmplat la Chișinău, inclusiv cu sprijinul UE.

„Despre eforturile noastre de a restabili procesele democratice, de a consolida instituțiile democratice. Am vorbit despre eforturile Guvernului de inițiere a reformei justiției și de consolidare a instituțiilor menite să lupte împotriva corupției. Sperăm cît de curînd să vedem și rezultate concrete, să simtă și cetățenii aceste rezultate. Am discutat și despre asistența externă, pe care o așteptăm din partea UE, pe care o așteptăm până la finele acestui an calendaristic. Mai sunt câteva lucruri care trebuie să le facem. Noi suntem determinați să le facem repede, astfel ca toate angajamentele să fie îndeplinite la timp și să putem beneficia de cele două tranșe de finanțare macrofinanciară. Am venit cu o solicitare către UE – să examineze posibilitatea finanțării unui proiect, prgram care s-ar numi „Satul european”. Un program prin care s-ar finanța sate din RM, așa cum am promis de mai multe ori. Acum promovez ideea finațării directe din partea UE către APL, pentru a finanța mai multe necesități. Am discutat și despre asistența de care avem nevoie în domeniul justiției și lupta împotriva corupției, în educație, problema energetică. Evident, am discutat despre posibilitatea majorării sprijinului bugetar în anii care urmează”, a precizat Sandu.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...