[ X ]
[ X ]
Important12 Septembrie 2019 06:30

Mister dezlegat! Iată cum a ajuns Vasile Chirtoca să candideze pe lista socialiștilor la alegerile din Chișinău!

Consilierul municipal, Vasile Chirtoca, om de afaceri, a conlucrat constructiv, în mandatul de ales local în Chișinău, cu fracțiunea socialiștilor. Despre aceasta el a dezvăluit într-un interviu, publicat pe blogul său, în cadrul căruia a explicat ce anume l-a determinat să candideze la un nou mandat de ales local în capitală la aceste alegeri, pe listele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

După cum informează TRIBUNA, Vasile Chirtoca a menționat că a analizat atent programul și statutul partidului

„În actualul Consiliu municipal, noi am conlucrat constructiv cu fracțiunea socialiștilor. Practic, ei au susținut toate inițiativele noastre, și noi am susținut majoritatea inițiativelor lor. Nu reieșind din principiul „tu – mie, eu – ție”, dar așa a fost să fie, că viziunea Partidului Socialiștilor asupra căilor de dezvoltare a orașului, practic, a coincis cu a noastră. Primind propunerea să merg în alegerile 2019 pe listele PSRM, am studiat atent programul și statutul partidului, ca să pot înțelege exact scopurile și sarcinile lui. Am înțeles că doctrina socială nu a fost doar declarată de acest partid, ea trece prin documentele lui de program, la baza activității sale stă tendința de a soluționa problemele oamenilor din păturile social-vulnerabile, care sunt foarte mulți în țara noastră. La moment, acest partid cu doctrina sa e foarte actual pentru Moldova – unul dintre cele mai sărace state din Europa. În afară de mine și dl Botnaru, pe listă există și nemembri de partid, plus la faptul că înșiși socialiștii au multe personalități puternice și profesioniști veritabili, așa că echipa va fi una puternică”, a precizat consilierul.

Referindu-se la candidatura lui Ion Ceban pentru fotoliul de Primar general al mun. Chișinău, Vasile Chirtoca susține că, în cei patru ani de activitate, în Consiliul municipal l-a studiat. „Dacă inițial mă cam jena manierea emoțională a discursurilor sale, pe parcurs am înțeles că acesta este stilul politicianului-profesionist, care posedă perfect arta oratorică. Apoi am început să ascult ceea ce spune, nu aceea cum o face. Și am fost mulțumit. Așa că îl voi ajuta cu plăcere pe Ion Ceban după ce va deveni Primar general. Am înțeles deja cum trebuie să interacționez cu el, ne aflăm pe aceeași undă”, a mai spus Chirtoca.

Precizăm că, Vasile Chirtoca este al doilea pe lista candidaților PSRM pentru Consiliul Municipal Chișinău. Primul e Ion Ceban.

Amintim că, Vasile Chirtoca a devenit consilier municipal în alegerile din iunie 2015 de pe listele PCRM, ulterior a părăsit fracțiunea, activând în calitate de candidat independent.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...