[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news12 Septembrie 2019 14:00

Ministra Gavrilița: Necesitatea ne cere să ancorăm controlul și auditul intern în RM, în conformitate cu angajamentele din Acordul de Asociere UE-RM

Proiectul – twinning „Suport pentru dezvoltarea unui mediu eficient de control și audit intern în sectorul public din RM” a urmărit consolidarea capacităților entităților publice în implementare sistemului de control intern managerial și a auditului intern, precum și instituirea unui mecanism solid pentru instruirea specialiștilor în domeniul controlului financiar public intern. Declarația a fost făcută de ministra Finanțelor, Natalia Gavrilița, în cadrul unui eveniment, de închidere a proiectului, care a derulat pe parcursul a doi ani de zile.

După cum informează TRIBUNA, Natalia Gavrilița a menționat că, în pofida tuturor provocărilor legate pe undeva de lipsa voințe politice a unor membri ai Guvernului precedent, instabilitatea politică, și schimbările în echipa de management a ministerului, prin acest proiect s-a adus un aport semnificativ la dezvoltarea sistemului de control financiar public intern.

„Ne dorim mai mult, necesitatea ne cere să ancorăm controlul și auditul intern în RM, în conformitate cu angajamentele asumate în cadrul Acordului de Asociere UE – RM și cele mai bune practicii internaționale. Ne aflăm într-o situație în care, pe deoparte, vrem să construim capacități de investigații financiare și pe de alta parte, să construim un sistem cu adevărat european, care s-ar baza pe un management pe orizontal, unde deciziile ar fi luate de cei care au mai multă informație. Prin dezvoltarea sistemului de control financiar urmărim eficientizarea administrație publice și consolidarea răspunderii manageriale pentru gestionarea fondurilor publice și prestarea unor servici de calitate cetățenilor în conformitate cu principiile bunei guvernări. Cred că avem încă mult de făcut și un drum lung de parcurs pentru ca să avem tot mai puțină nevoie de aceste capacități de investigații financiare și tot mai multă activitate de prevenire și responsabilitate manageriale la toate nivelele astfel ca să avem un stat puternic”, a precizat Gavrilița.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...