[ X ]
[ X ]
Important12 Septembrie 2019 06:00

Ion Ceban poate câștiga șefia capitalei din primul tur de scrutin. Un jurnalist spune în ce condiții!

Jurnalistul Victor Nichituș susține că, candidatul socialiștilor la șefia Capitalei, Ion Ceban, poate câștiga Primăria din primul tur în două situații, informează TRIBUNA.

„La ultimele alegeri pentru Primăria municipiului Chișinău rata de participare a fost de 30%. Dl. Năstase a câștigat alegerile în turul doi cu o diferența de 13 mii de voturi în fata candidatului socialist Ion Ceban. La vot au participat 250 de mii de locuitori cu drept de vot ai municipiului. Dl. Ion Ceban poate câștiga Chișinău din primul tur doar dacă: unu) nu apar alți candidați decât cei înregistrați în cursă în acest moment (10 septembrie) și doi) menținerea unei rate de participare în jurul cifrei de 30 la sută”, a scris jurnalistul, pe o rețea de socializare.

Nichituș, în context, a spus că, „ne-ortodoxa alianță ACUM cu PSRM a demoralizat electoratul de dreapta și a întărit stânga moldovenească”. „În actuala ecuație politică dl. Ceban pleacă în cursa electorală de pe poziții privilegiate. Așa arată materialul chișinăuian. Asta avem, cu asta se defilează”, a conchis jurnalistul.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...