[ X ]
[ X ]
Exclusiv11 Septembrie 2019 06:30

TRIBUNA lansează unui nou proiect dedicat alegerilor în Chișinău! Află detalii despre activitățile candidaților socialiști la funcțiile de consilieri în CMC!

La data de 20 octombrie curent urmează să se desfășoare alegerile locale generale, în cadrul cărora se va alege noul edil al capitalei, dar și consilierii municipali. În context, TRIBUNA lansează un nou proiect, prin care va oferi detalii despre echipele de consilieri înaintate de partide – care, în cazul accederii în CMC, vor munci pentru interesele locuitorilor orașului. În acest material vă prezentăm informații despre echipa PSRM.

De menționat că, candidatul socialiștilor la șefia capitalei este Ion Ceban, tot el fiind și cap de listă în CMC.

Astfel, lista candidaților la funcția de consilier în CMC pentru alegerile locale generale din partea PSRM este formată din 54 candidați, dintre care 22 sunt femei, și respectiv – 32 de bărbați.

Dintre cei 54 candidați, 13 nu sunt membri de partid.

Candidații la fotoliul de consilier în CMC sunt reprezentanți ai diferitor profesii. Astfel, șapte din 54 menționează câte două profesii, precum: actor, relații internaționale; inginer, economist; politolog, profesor antrenor; inginer mecanic, manager; mecanic, politolog; merceolog, jurist; jurist, strungar.

Totodată, în lista de consilieri ai PSRM se mai regăsesc: juriști – 7; economiști – 4; manager economist – 2; un specialist în administrație publică – 2; un antreprenor; un inginer-mecanic; inginer electric; un inginer utilaj radio; medic urolog; politolog; inginer; psihopedagog reabilitar;  antrenor; economist; arhitect; științe politice; administrare publică;  psiholog; jurisconsult; învățător de biologie și chimie; IT specialist; profesor de istorie și de educație civică; specialist în management și marketing; specialist în educație și formarea profesorilor; turism; merceolog superior; științe politice; filolog; pedagog; programator, dar și un manager tehnolog.

De menționat că, șase pretendenți la fotoliul de consilier în CMC nu au indicat profesiile pe care le dețin.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...