[ X ]
[ X ]
Exclusiv11 Septembrie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Şedința finală a grupului de lucru de la Preşedinţie

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 11 septembrie 2018.

Întrevederea vicepreşedinţilor PN cu Alexandra Shema

Vicepreședinții Partidului Nostru (PN), Ilian Cașu și Elena Grițco au avut o întrevedere cu consilierul pe probleme politice al Ambasadei SUA în Moldova, Alexandra Shema. Întrevederea a avut loc la inițiativa părții americane.

Vizita Preşedintelui la spital

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a efectuat o vizită la spital, unde erau internați colaboratorii Serviciului de Pază și Protecție de Stat, în urma accidentului din 9 septembrie 2018.

Observatori la alegerile prezidențiale din Georgia

Comisia Electorală Centrală (CEC) i-a delegat să monitorizeze alegerile prezidențiale din Georgia, din data de 28 octombrie 2018, pe membrul CEC, Vladimir Șarban și pe consultantul superior în Direcția comunicare relații publice și mass-media, Valentina Scobici.

Discuţia lui Tudor Ulianovschi cu James D. Pettit

Posibilităţile valorificării dialogului strategic dintre Republica Moldova și SUA, inclusiv pentru amplificarea cooperării bilaterale multidimensionale, au fost discutate de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, care îşi încheia mandatul la Chişinău.

Şedința finală a grupului de lucru de la Preşedinţie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a prezidat ședința finală a grupului de lucru pentru pregătirea şi desfăşurarea Congresului Mondial al Familiei din perioada 14-16 septembrie 2018.

Conferinţa PL

Partidul Liberal (PL) a susținut o conferință de presă cu tema: „25 de ani ai Partidului Liberal – realizări și obiective”. Totodată, în cadrul conferinței de presă, PL s-a referit şi la subiectul alegerilor parlamentare, inclusiv la probabilitatea colaborării cu alte partide.

Întrevederea liderului PDA cu Ambasadorul SUA 

Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a avut o întrevedere cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James D. Pettit.

Şedinţa săptămânală a PDM

Partidul Democrat din Moldova (PDM) s-a reunit în cadrul şedinţei sale săptămânale, în cadrul căreia au discutat planul de acţiuni şi programul politic pentru următoarea perioadă.

Şedință operativă privind situația din țară

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat o ședință operativă privind situația din țară şi agenda evenimentelor internaționale preconizate pentru perioada imediat următoare.

Poziţia PAS

În cadrul unei conferinţe de presă, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a calificat drept ilegale acțiunile la care a recurs guvernarea de la Chișinău când a decis expulzarea a 7 cetățeni turci, ce activau în cadrul liceului „Orizont”.

Întrevederea Preşedintelui cu Ambasadorul rus

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Ambasadorul Federaţiei Ruse în RM, Oleg Vasneţov, cu care a duscutat chestiuni organizatorice cu privire la desfășurarea Forumului Economic moldo-rus de la Chişinău din perioada 20-22 septembrie.

Depunere de flori la Ambasada SUA

Premierul Pavel Filip împreună cu preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, au depus flori la Ambasada SUA, în memoria victimelor atentatelor teroriste din 11 septembrie 2001.

Criticele Premierului

Managementul defectuos al Agenției „Apele Moldovei” și situația deplorabilă din sectorul public de irigare au fost dur criticate de Premierul Pavel Filip, în cadrul unei ședințe de lucru, convocate la Guvern.

Întrevederea Cristinei Lesnic cu Claus Neukirch

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic s-a întâlnit cu noul Șef al Misiunii OSCE din Moldova Claus Neukirch. Vicepremierul l-a felicitat pe oficial cu ocazia numirii în funcție, specificând că mizează în continuare pe o colaborare reușită și în menținerea dinamicii în procesul de negocieri.

Sursa: Almanah politic – 2018

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...