[ X ]
[ X ]
Important6 Septembrie 2019 07:00

Deși are propriul candidat pentru Primăria Chișinău, un partid e gata să înainteze un candidat comun, pentru ca forțele euro-unioniste să câștige!

Partidul Național Liberal (PNL) are un candidat – încă neanunțat – pentru Primăria Chișinău, însă răspunde pozitiv îndemnului Partidului „Mișcarea Populară Antimafie” privind înaintarea unui candidat comun.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe pagina oficială a formațiunii, PNL susține că „a pledat și a demonstrat continuu disponibilitatea de a dialoga, coopera și a acționa pentru coagularea forțelor prooccidentale, salută orice idee, propunere, ofertă de discuții pe o sinceră platformă comună politică românească, pro-unionistă, în scopul unor proiecte și decizii electorale”.

„PNL a invitat mereu la ședințele Consiliilor sale politice lideri de partide, alți politicieni – parlamentari și neparlamentari -, reprezentanți ai segmentului civic și din întreaga societate civilă, pentru a contribui la ireversibilitatea reformelor în Republica Moldova, prin a se edifica alternative politice pro-vestice. Conducerea PNL a răspuns oricăror invitații de a participa la forurile statuare sau de discuții ale entităților politice prooccidentale. Urmare a acestor poziții, PNL, care are un candidat – încă neanunțat – pentru Primăria Chișinău, a luat cunoștință de apelul public al „Partidului Mișcarea Populară Antimafie” legat de dialogul forțelor proromânești unioniste, care să stabilească un candidat comun, pentru ca forțele euro-unioniste să câștige în fața forțelor pro-ruse. În legătură cu presiunea cauzată de graficul electoral, PNL așteaptă urgent propuneri concrete de participare la dialogul pe o platformă comună între partidele care intenționează să depună candidați pentru Primăria Chișinău și persoanele anunțate ca și candidați independenți. Adică, să participe la o discuție despre care să fie claritate cine convoacă, unde se convoacă și când concret urmează să aibă loc acest dialog”, scrie PNL.

TRIBUNA amintește: Mișcarea Populară Atimafie a anunțat, zilele trecute, că nu înaintează un candidat propriu pentru funcția de Primar al Municipiului Chișinău, cu scopul de a sprijini un candidat unic al Forțelor unioniste. Totodată, a chemat partidele unioniste să depună eforturi pentru identificarea unui candidat unic al acestor forțe, iar pe cei pe care i-au înaintat din partea partidelor să fie retrași din cursă.

Andriana Cheptine 

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...