[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news6 Septembrie 2019 14:45

CUC, în ședință! Delegația RM a cerut explicații cu referire la incidentele ce au avut în localitatea Pohrebea

Membrii Comisiei Unificate de Control (CUC) s-au întrunit în ședință la Bender, după o pauză planificată. Din lipsă de consens la formarea ordinii de zi, aceasta a fost aprobată fără includerea subiectului ce vizează verificarea și analiza situației în Zona de Securitate ca urmare a acțiunilor părții transnistrene de a instala în regiune așa-numitele posturi de „grăniceri”. Această propunere, înaintată de reprezentanții Federației Ruse, a fost respinsă din motivul opunerii exponenților Tiraspolului, transmite TRIBUNA.

Delegația Republicii Moldova a cerut reprezentanților regiunii transnistrene explicații cu referire la incidentele care au avut loc în august curent în localitatea Pohrebea aflată sub jurisdicția autorităților constituționale, unde grupuri de persoane, inclusiv reprezentanți ai structurilor de forță din stânga Nistrului, având scopul de a provoca și a tensiona situația, au blocat activitatea unui agent economic care executa lucrări de extragere a nisipului.

În cadrul ședinței au fost aprobate rapoartele comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate pentru perioadele 7-13 august 2019 și 28 august – 3 septembrie 2019. Alte 4 rapoarte săptămânale nu au fost acceptate de către delegația Republicii Moldova care a formulat obiecții în privința prezenței posturilor ilegale de „grăniceri” în Zona de Securitate.

La capitolul organizatoric Comisia a decis confirmarea în funcție a doi militari din partea Federației Ruse în cadrul Forțelor Mixte de Pacificare.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...