[ X ]
[ X ]
Breaking news4 Septembrie 2019 16:00

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor privind tentativa puciului anticonstituțional are o nouă conducere

Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat din Moldova (PDM), realizată prin intermediul Curții Constituționale  și a Procuraturii Generale, are o nouă conducere.

După cum informează TRIBUNA, deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, un proiect de modificare a Hotărârii Parlamentului.

Astfel, deputatul Mihail Popșoi va fi președintele Comisiei de anchetă, iar vicepreședinte – deputatul Vasile Bolea.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, Mihail Popșoi și Vasile Bolea au făcut o declarație  în ședința plenară, cu privire la lipsa conflictului dintre exercitarea atribuțiilor în cadrul comisiei și interesele lor personale și vor depune declarația de interese personale.

Până în prezent, conducerea Comisiei a fost asigurată de deputații Vladimir Țurcan, președinte, vicepreședinte – Mihail Popșoi și secretar – Dinu Plîngău.

Comisia de anchetă a fost constituită de Parlament pe data de 18 iunie curent. Aceasta urmează să prezinte Parlamentului, în termen de 120 de zile, raportul cu privire la circumstanțele de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...