[ X ]
Exclusiv24 August 2019 06:00

Proiectul „Politicienii Zilei”: Dumitru Cernei și Dumitru Grosu

TRIBUNA continuă proiectul de popularizare a politicienilor din RM – „Politicienii Zilei”, în cadrul căruia ne referim la politicienii care s-au născut în ziua respectivă. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi de politicienii: Dumitru Cernei și Dumitru Grosu.

Dumitru Cernei s-a născut pe data de 24 august 1946 în satul Voroteț, raionul Orhei. Între anii 1990 și 1994 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, ales în Circumscripția nr. 271, raionul Orhei, dar și deputat între anii 1994-1998. De profesie este inginer-electrician, economist, organizator al producerii agricole. În legislatura a XII-a a fost membru al Comisiei pentru problemele economiei și ale bugetului, iar în legislatura a XIII-a – vicepreședinte al Comisiei pentru buget și finanțe a Parlamentului. În legislatura a XIII-a a fost membru al fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat Agrar din Moldova.

Dumitru Grosu s-a născut pe data de 24 august 1949. Între anii 1990 și 1994 a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova, ales în Circumscripția nr. 240, raionul Sângerei. A fost membru al Comisiei pentru ocrotirea sănătății și asistență socială. A votat Declarația de Independență.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...