[ X ]
[ X ]
Important24 August 2019 15:41

Președintele: În luptele de la Capul de Pod Șerpeni au căzut 14 mii de ostași ai Armatei Roșii

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a participat la ceremonia comemorativă de la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”, consacrată aniversării a 75-a de la eliberarea Moldovei de fascism.

După cum comunică TRIBUNA, la eveniment au mai fost prezenți Zinaida Greceanîi, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Serghei Șoigu, Ministrul Apărării Federației Ruse, reprezentanți ai misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

„I-am felicitat pe cei prezenți cu prilejul acestei date istorice importante, salutându-i în mod special pe veterani, cărora noi le datorăm viața. Am reamintit că în luptele de la Capul de Pod Șerpeni au căzut 14 mii de ostași ai Armatei Roșii, și noi, urmașii învingătorilor, trebuie să ținem minte despre faptele lor eroice și să transmitem memoria despre Victoria noastrà comună copiilor și nepoților noștri.

Consider că noi trebuie să respectăm istoria, să nu admitem rescrierea ei, să păstrăm și să îngrijim monumentele ce țin de perioada războiului”, scrie Igor Dodon, pe o rețea de socializare.

De asemenea, Președintele țării i-a mulțumit lui Serghei Șoigu, Ministrul Apărării al FR, pentru faptul că a transmis Ministerului Apărării al Republicii Moldova drapelele militare a două regimente moldovenești care au participat în luptele pentru eliberarea Moldovei.

„Până în prezent, aceste drapele s-au păstrat la Muzeul Ministerului Apărării al Federației Ruse”, scrie Igor Dodon.

Cristina Parfeni

Alte știri la rubrica

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Cine va deveni Primar general al mun. Chișinău?

    View Results

    Loading ... Loading ...