[ X ]
[ X ]
Important24 August 2019 09:00

(ACUM UN AN) Evenimentele cu prilejul marcării aniversării operațiunii Iași-Chișinău

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 24 august 2018.

Vizita lui Iurie Leancă în Regatul Danemarcei

Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă a efectuat o vizită de lucru în Regatul Danemarcei, în cadrul căreia a avut întrevederi cu ministrul danez al afacerilor externe, Anders Samuelsen, președintele Comisiei Afaceri Europene din Parlamentul danez, Erik Kristensen și cu consilierul principal pentru afaceri europene al Primului-Ministru al Danemarcei, Vilbeke Pasternak-Jorgensen.

PLDM sesizat de IGP

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) a fost sesizat de Inspectoratul General de Poliție (IGP), precum că „Direcția generală urmărire penală efectuează urmărirea penală, pornită la 21 august, în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii – pregătirea la dezordini în masă”.

Anunţul lui Artur Croitor

Ex-candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, fondatorul Mișcării Inițiativa Civică, Artur Croitor, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat despre organizarea unui protest pe 26 august – „un protest apolitic”.

Conferință de presă a Mişcării de Rezistenţă Naţională

În cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul Companiei „Teleradio-Moldova”, reprezentanţii Mişcării de Rezistenţă Naţională au cerut televiziunii publice să fie independentă.

Evenimente cu prilejul marcării aniversării operațiunii Iași-Chișinău

Cu prilejul marcării celei de-a 74-a aniversări a operațiunii Iași-Chișinău, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Ambasadorul Federației Ruse, Oleg Vasnețov, au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” și Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni”. Flori la cele doup memoriale au depus şi reprezentanţii Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Totodată, reprezentanţii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău şi au participat la ceremonia de înhumare a rămășițelor a 21 de ostași sovietici „căzuți în lupta de eliberare a Moldovei de fasciști în anul 1944”, care s-a desfășurat la Complexul Memorial „Capul de Pod Șerpeni”.

Apelul veteranilor

Un grup de veterani de război, în cadrul unei conferințe de presă, au lansat un apel cu privire la protestul din 26 august, chemând cetăţenii să participe activ la el.

Cadouri de la Preşedinte

Şeful statului, Igor Dodon a înmânat peste 100 de ghiozdane cu rechizite școlare copiilor din orașul Criuleni.

Întrevederea Premierului cu reprezentanţii „Moldova IT Park”

Problemele existente și soluțiile pentru facilitarea activității în sectorul IT au fost discutate la întrevederea Premierului Pavel Filip cu reprezentanții companiilor rezidente „Moldova IT Park”.

O nouă şedinţă de judecată în dosarul lui Ilan Şor

O nouă şedinţă de judecată în dosarul Primarului de Orhei, Ilan Şor, lider al Partidului Şor,  a avut loc la Curtea de Apel Cahul. În timpul şedinţei, a avut loc şi o acţiune în susţinerea lui Ilan Şor.

Gala Premiilor Naţionale

Primministrul Pavel Filip a înmânat tradiţionale Premii Naţionale celor zece personalități marcante din diferite domenii: medicină, știință, literatură, cultură, artă, agricultură, caritate și securitate.

Sursa: Almanah politic – 2018 

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...