[ X ]
Important22 August 2019 17:00

(GALERIE FOTO) Președintele Dodon a reluat vizitele în teritoriu. Prima „stație” – o livadă de pruni!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reluat vizitele în teritoriu și astăzi a mers în raionul Cahul, iar prima sa „stație” a fost o livadă de pruni din satul Burlacu, informează TRIBUNA.

„Am vizitat livada de pruni a companiei „Savitera” din satul Burlacu, care se întinde pe o suprafață de 25 de ha. Am salutat modul în care compania își dezvoltă afacerea, obținând anual până la 10 tone de prune la hectar. Am menționat că diversificarea piețelor de desfacere, precum și facilitarea accesului producției moldovenești pe piața rusă constituie o prioritate pentru administrația prezidențială. O dovadă în acest sens sunt acțiunile de eliminare a taxelor vamale la export pe piața rusă pentru mai multe categorii de fructe și legume, extinderea listei de producători agricoli care ar putea exporta pe această piața etc.  Am dat asigurări că și în continuare vom depune eforturi în vederea extinderii aceste piețe, fapt care va conduce la creșterea prețurilor de realizare a fructelor, majorarea salariilor pentru agricultori, crearea locurilor noi de muncă”, a scris șeful statului, pe o rețea de socializare, precizând că, în anul 2018, din volumul total de 54 de mii de tone de prune proaspete exportate, 38 de mii au ajuns pe piața Federației Ruse, ceea ce constituie circa 70% din volumul total exportat.

De asemenea, Dodon, pentru ziua de astăzi, a anunțat că, la Cahul, va avea întrevederi cu mai mulți agenți economici din domeniul agriculturii, va vizita și plantații de vie, dar și se va întâlni cu familii longevive și cu mulți copii. „Așa cum am mai spus, consider că atât Președintele țării, cât și alți conducători ai statului trebuie să se întâlnească frecvent cu cetățenii din toate localitățile țării pentru a se documenta la fața locului cu problemele cu care ei se confruntă și pentru a identifica soluții de depășire a acestora”, a subliniat politicianul.

Cristina Gurez

foto: Președinția RM

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...