[ X ]
[ X ]
Important22 August 2019 14:00

Analist politic: Reprezentanții guvernării trebuie să înțeleagă că nu mai sunt în opoziție, ci că ei conduc țara

Igor Volnițchi, jurnalist și analist politic, afirmă că reprezentanții actualei guvernări trebuie să conștientizeze că nu mai sunt în opoziție, ci că sunt la conducerea țării și trebuie să dea dovadă de maturitate politică, informează TRIBUNA.

Expertul, fiind întrebat, în cadrul emisiunii „Главный вопрос” de la NTV Moldova, dacă și când va fi semnat un nou acord între PSRM și ACUM, a spus că urmărește cu atenție ce fac politicienii, inclusiv conducătorii celor 3 partide ce se află la guvernare, și constată „cum se schimbă dispoziția lor în dependență de reacțiile și comentariile de pe Facebook” și nu prea crede că se va ajunge la semnarea documentului.

„Ce fel de politică la nivel înalt e asta, când se reacționează cu emoții la fiecare declarație publică?! Politicienii trebuie să înțeleagă că nu mai sunt în opoziție, ci că ei conduc țara. Ei trebuie să lase emoțiile deoparte și să nu mai reacționeze bolnăvicios la orice se întâmplă. Nu văd acel nivel necesar de maturitate politică, ei trebuie să devină conducători, să înțeleagă ce așteaptă cetățenii de la ei. Mă neliniștește faptul că oamenii așteaptă nu doar eliberări din funcții de la guvernare, îndeosebi de la guvern. Până acum nu am auzit nici un mesaj oficial prin care s-ar anunța despre crearea unui grup de lucru pentru atragerea instituțiilor, pentru dezvoltarea agriculturii, pentru implicarea diasporei acasă… Lucrurile ar trebuie să decurgă concomitent”, a spus analistul politic.

Cristina Pendea

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...