[ X ]
[ X ]
Breaking news21 August 2019 06:00

Andrei Năstase a explicat „de ce la MAI întârzie numirile în funcții” și a anunțat despre o acțiune „așa cum nu a mai văzut RM”

Vicepremierul Andrei Năstase, ministru al Afacerilor Interne, a explicat de ce întârzie eliberările și numirile în funcții în cadrul instituției pe care o conduce, dar și a anunțat despre efectuarea unui audit complex în viitorul apropiat, informează TRIBUNA.

Năstase, la o „Ediție Specială” la Radio Moldova, a spus că ei nu au venit la putere pentru a demite din funcții. „Lumea întreabă de ce la MAI întârzie numirile… Toată lumea așteaptă că voi da afară pe unii și voi numi pe alții. Cine hotărăște când se fac remanierile? Și de ce? Această grabă vine de la cei din tabără care a fost și care și-a bătut joc de oameni. Noi nu am venit la putere pentru a da afară oamenii lor și a pune oamenii noștri. Noi ne-am propus să aducem democrație în loc de un regim oligarhic”, a explicat vicepremierul.

Totodată, ministrul a anunțat că, în prezent, lucrează la un proiect foarte important, ce prevede instruirea celor din MAI și nu doar pentru a fi pregătiți să conducă profesionist subdiviziunile instituției.

Năstase, de asemenea, a comunicat că, cu sprijinul Uniunii Europene, în curând va fi demarat un audit „așa cum nu a mai văzut Republica Moldova”. „Va fi un audit sub aspect financiar, logistic, structural, ce va examina activitatea MAI și a tuturor structurilor subordonate. Mulțumesc UE și domnului Michalko pentru susținere, altfel nu am fi reușit! Bani pentru așa ceva în Republica Moldova nu sunt, pentru că s-a tot furat și furat. Vom demara auditul în septembrie-octombrie. Acesta va sta la baza unei reforme fundamentale a MAI”, a subliniat oficialul.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Cine va deveni Primar general al mun. Chișinău?

    View Results

    Loading ... Loading ...