[ X ]
Exclusiv15 August 2019 06:00

Un analist politic explică de ce un rezultat bun al PDM la locale va fi convenabil și pentru coaliția ACUM-PSRM!

Cunoscutul analist politic, Igor Boțan, susține că, toată lumea înțelege cine are prima șansă în alegerile locale generale, referindu-se la datele prezentate de sondajele de opinie.

Contactat de TRIBUNA, Igor Boțan a declarat că a fost un sondaj de opinie la finele lunii iulie, care arată că prima șansă o are, totuși, PSRM.

„Blocul ACUM, probabil, pentru prima oară va putea să-și aleagă reprezentanții în organele administrației publice locale. Cred că, Blocul ACUM va fi undeva pe poziția a doua. Cred că, este foarte important ca PDM să-și mențină o bună parte din primari și aleși locali. Și acest lucru e important – atât pentru PDM, cât și pentru forțele politice de la guvernare. Dacă PDM va obține un scor bun, asta va fi atât în favoarea PDM cumva, cât și în favoarea coaliției ACUM-PSRM, pentru că nimic nu întărește relațiile în această coaliție nefirească decât o eventuală revanșă a PDM. De aceea, din punctul meu de vedere, așa se întâmplă că un rezultat bun al PDM la alegerile locale convine atât acestui partid, cât și coaliției. Totuși, cred că PDM va fi undeva pe poziția a treia. Dar, iarăși, nu se știe ce e mai bine pentru PDM – să ia un rezultat cât mai bun sau unul moderat?!”, a precizat Boțan.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...