[ X ]
Breaking news9 August 2019 15:05

PDM a adresat o solicitare către procurorul general interimar: În caz contrar...

Un grup de deputaţi PDM, foşti membri ai Guvernului Republicii Moldova, i-au cerut astăzi, procurorului general interimar, Dumitru Robu, să-şi anuleze ordonanţa din 5 august, prin care „a dispus ilegal pornirea unui dosar penal în privinţa unor pretinse fapte de uzurpare a puterii de stat”.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, „în caz contrar, ordonanţa va fi atacată în instanţa de judecată chiar la începutul săptămânii viitoare”.

„În plângerea semnată de Pavel Filip, în calitate de fost prim-ministru, Alexandru Jizdan, fost ministru al Internelor, Monica Babuc, fost ministru al Educaţiei şi Culturii, Nicolae Ciubuc, fost ministru al Agriculturii şi Dezvoltării Teritoriului, se explică solicitarea adresată lui Dumitru Robu prin faptul că în comunicatul Procuraturii Generale sunt vizaţi reprezentanţii “fostei guvernări”. De asemenea, sunt invocate un şir de motive de fapt şi de drept de ce ordonanţa lui Robu este ilegală şi trebuie anulată. Ca şi temei de drept al ilegalităţii deciziei de pornire a dosarului penal este şi faptul că Dumitru Robu putea să anuleze ordonanţa predecesorului procuror general, Igor Popa, care a refuzat iniţierea dosarului penal în lipsa elementelor de infracţiune, doar în baza unei hotărâri a instanţei de judecată, lucru care nu a existat. Subliniem că PDM tratează acest dosar penal ca unul exclusiv politic, intentat la indicaţia politicienilor de la guvernare cu scopul de a se răzbuna pe opoziţia democrată. Este de remarcat şi faptul că aceşti politicieni din alianţa PSRM-ACUM nici nu se sfiesc să dea deschis indicaţii procurorilor şi să anticipeze anumite procese, care sunt în competenţa exclusivă a procuraturii generale”, se spune în comunicat.

În context, PDM a făcut apel la misiunile diplomatice acreditate la Chişinău şi la reprezentanţii comunităţii internaţionale, „cu solicitarea de a interveni să-i readucă pe guvernanţi în câmpul constituţional. 9 august, 2019”.

Andriana Cheptine 

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...