[ X ]
Exclusiv25 Iulie 2019 15:00

Ce subiecte prioritare figurează pe agenda noii majorități parlamentare? Răspunsul vicepreședintelui Parlamentului, Ion Ceban!

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, vicepreședintele Parlamentului, Ion Ceban, secretarul ideologic al PSRM, a fost întrebat: „Ce subiecte prioritare figurează pe agenda noi majorități parlamentare?”.

În primul rând, acum cred că trebuie să ne clarificăm cu tot ce ține de rectificarea bugetului, cu politicile care urmează să fie aprobate până la finele anului. Așteptăm ca în acest sens să vină Guvernul cu poziția sa, după analiza amplă pe care au făcut-o și după acele discuții pe care le-au avut peste hotare, inclusiv la nivelul UE, dar și țărilor membre ale UE. De cealaltă parte, știți că dl Președinte a inițiat unele discuții în ceea ce ține de relaţiile cu Federaţia Rusă. Asta ar fi în regim prioritar. În al doilea rând, evident că trebuie să vedem cum facem ca alegerile locale să fie maximal corecte și democratice și să participăm la ele plenar. Dar, dincolo de cele menţionate, evident, prioritatea numărul unu rămâne curăţarea tuturor instituțiilor statului de elemente oligarhice, lupta contra corupției și consolidarea, crearea unor instituții care într-adevăr să lucreze pentru oameni”, a enumerat Ceban.

Notă: Varianta integrală a interviului o puteți citi AICI.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...