[ X ]
Exclusiv19 Iulie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Strategia națională de apărare – aprobată 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 19 iulie 2019.  

Strategia națională de apărare – aprobată 

Parlamentul a aprobat Strategia națională de apărare și Planul de acțiuni privind implementarea acesteia pentru anii 2018-2021.

Rodica Verbeniuc – prezentată subalternilor 

Prim-ministrul Pavel Filip a prezentat-o angajaților Agenției de Investiții pe directoarea instituției, Rodica Verbeniuc.

Poziţia Preşedintelui 

Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a expus poziția privind asigurarea securității țării și a cetățenilor ei prin fortificarea statutului constituțional de neutralitate permanentă al Republicii Moldova.

Protest al federalilor sportive 

Reprezentanții unor federații sportive au protestat în fața sediului Platformei Demnitate și Adevăr „față de intențiile lui Andrei Năstase de a sabota construcția Arenei Chișinău”.

Ședinţă la Parlament

La Parlament s-a desfășurat ședința platformei de consultare și control parlamentar pentru realizarea politicii de reintegrare a RM, în cadrul căreia au fost discutate progresele în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Protest la Parlament 

O acțiune de protest a avut loc în fața Parlamentului Republicii Moldova. Acțiunea a fost organizată de Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM, care au cerut îndeplinirea revendicărilor din Rezoluția adoptată pe 1 iulie 2018, în cadrul altei acțiuni de protest, dar și respectarea Rezoluției Parlamentului European privind RM.

Şedinţe de lucru la Guvern 

Derularea proiectelor de reabilitare a drumurilor în Republica Moldova, inițiate atât din surse interne, cât și externe, a fost analizată într-o ședință de lucru la Guvern. În cadrul altei şedinţe de lucru, s-a discutat procesul de elaborare a Regulamentului privind operarea aparatelor de zbor fără pilot (drone).

Întrevederea delegaţiei PSRM cu Alexei Șapoșnikov 

Delegația fracțiunii Partidului Socialiștilor din RM din Consiliul Municipal Chișinău, în frunte cu liderul fracțiunii Ion Ceban, s-a întâlnit cu președintele Dumei orășănești a Moscovei, Alexei Șapoșnikov.

Discuţia Premierului cu directorii  

Acțiunile pentru eficientizarea activității autorităților administrative centrale reorganizate au fost discutate de Premierul Pavel Filip și directorii entităților subordonate Guvernului.

Preşedintele la inaugurarea a două complexuri sportive 

Preşedintele Igor Dodon a participat la deschiderea a două complexuri sportive noi: unul în satul Trușeni, mun. Chișinău și al doilea în satul Baurci, Ceadâr-Lunga.

Sursa: Almanah politic – 2018 

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...