[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important17 Iulie 2019 06:30

Declarație: Atunci când nu există niciun fel de înțelegere privind liniile roșii, atât guvernarea, cât și societatea civilă...

Politologul Dionis Cenușă consideră că, societatea civilă, deocamdată, deși suntem deja la o lună de când puterea a fost preluată de către Blocul ACUM și socialiști, este într-un fel de așteptare vizavi de cei care sunt la guvernare. Declarația a fost făcută într-un interviu pentru europalibera.org.

După cum informează TRIBUNA, Dionis Cenușă a declarat că nu a văzut încă un demers puternic vizavi de, bunăoară, care ar fi liniile roșii, până unde partidele de la guvernare pot acționa.

„Sunt în așteptarea unui asemenea demers din partea societății civile”, a precizat el.

Totodată, fiind întrebat de ce, dar și dacă există percepții că noile autorități ar fi pe punctul de a depăși aceste linii roșii pe care le vede, Dionis Cenușă a menționat că, atunci când nu există niciun fel de înțelegere vizavi de care sunt acele linii roșii – atât guvernarea, cât și societatea civilă sau mulți reprezentanți ai societății civile sunt într-un fel de stare de complacere.

„Deci, cred că este un element important atât pentru societatea civilă, cât și pentru guvernare de a avea exact o claritate foarte bună vizavi de până unde se poate de mers atât pe plan intern, cât și pe plan extern”, a conchis politologul.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...