[ X ]
Important7 Iulie 2019 10:00

TOP-10 cei mai activi actori politici în luna iunie

TRIBUNA continuă publicarea clasamentelor convenţionale lunare a celor mai activi actori politici. De data aceasta ne vom referi la luna iunie, recent încheiată.

1). Preşedintele Igor Dodon

În luna iunie, şeful statului a avut 59 de acţiuni publice şi evenimente. Astfel, Preşedintele a fost unicul actor politic care a avut în mediu câte două evenimente pe zi.

2). Premierul Maia Sandu

Deşi nu a fost întreaga lună în funcţia de Prim-ministru, Maia Sandu a avut totuşi 29 de acţiuni publice şi evenimente din această postură. Media înregistrată de ea a fost de circa un eveniment pe zi.

3). Platforma „Demnitate şi Adevăr”

Cu doar un eveniment mai puţin a avut în luna iunie Platforma „Demnitate şi Adevăr” (28), care s-a plasat pe locul trei în clasamentul nostru convenţional. Astfel, PDA, de asemenea, poate fi considerat un actor politic cu o medie de circa un eveniment pe zi.

4). Partidul Socialiştilor

În această lună s-a activizat vizibil Partidul Socialiştilor, care a avut 21 de acţiuni publice şi evenimente. Activizarea PSRM se explică inclusiv prin faptul că acest partid a venit la guvernare.

5). Partidul „Acţiune şi Solidaritate”

Pe locul 5 în clasament s-a situat Partidul „Acţiune şi Solidaritate” cu 19 acţiuni publice şi evenimente. Devenind formaţiune de guvernare, PAS a preferat să se concentreze pe susţinerea liderului său, care a ajuns Prim-ministru al RM.

6). Ex-Premierul Pavel Filip

Pavel Filip a început luna în calitate de Premier, de aceea multe acţiuni el le-a avut anume ca şef al Executivului. În total, el a acumulat 18 astfel de acţiuni şi evenimente.

7). Partidul Democrat

Într-o situaţie similară s-a aflat şi Partidul Democrat, care, de asemenea, a început luna din postura de formaţiune de guvernare. PDM a avut în iunie 17 acţiuni publice şi evenimente.

8). Speakerul Zinaida Greceanîi

Pe locul 8 în clasamentul nostru convenţional se situează Speakerul Zinaida Greceanîi. Aflându-se doar două treimi din lună în această funcţie, ea a avut 13 acţiuni publice şi evenimente.

9). Partidul Şor şi Partidul Nostru

Partidul Şor şi Partidul Nostru împart poziţia a noua în clasament, fiecare având câte trei acţiuni publice şi evenimente.

10). Partidul Liberal

Încheie clasamentul Partidul Liberal, care în luna iunie a fost mai puţin activ – doar două acţiuni publice.

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...