[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv2 Iulie 2019 07:00

„Sunt voci care încearcă să vă acuze de legături cu anumiți politicieni din Moldova…” Iată cum comentează Vitalie Pîrlog!

Președintele Comisiei de Control a Fișierelor din cadrul Interpol, Vitalie Pîrlog, în cadrul unui interviu pentru TRIBUNA, a comentat faptul că ar avea legături cu anumiți politicieni din țară.

„Nu am nici o tangență cu factorul politic din RM. Cineva mereu încearcă să mă lege de un politician, fie de altul. Sunt doar vorbe goale și nimic mai mult. Chiar dacă activitatea mea în Moldova ține de avocatură, niciodată nu am reprezentat interesele unui politician sau firmele afiliate unui politician. Mai mult ca atât, în ultimii zece ani nu am deținut funcții publice în Moldova, cu excepția deținerii timp de doua luni a funcției de Director SIS, la care am renunțat din proprie inițiativă”, a spus el.

De asemenea, Pîrlog a spus că, dacă ar fi invitat la discuții sau consultări cu puterea, ar vorbi despre activitatea sa și ar spune că nu e un delegat al statului care trebuie să discute sau să comunice despre acțiunile sale puterii de stat.

„Aceeași regulă este aplicabilă de altfel tuturor membrilor Comisiei din care fac parte. Cu tot respectul față de puterea de stat, dar eu am atribuții clare, sunt principiile, valorile și normele statutare ale Interpol, pe care eu le respect cu strictețe. Asta e tot ce trebuie să știe și guvernarea de la Chișinău, și orice guvernare din altă țară, fie orice altă persoană, despre activitatea mea la Interpol”, a subliniat oficialul.

Notă: Varianta integrală a interviului poate fi citită AICI.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...