[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv1 Iulie 2019 07:00

Situațiile ce prezintă pericol pentru noua putere

În cadrul unui clasament convențional, TRIBUNA se referă la situațiile care prezintă pericol pentru noua putere.

Prima poziție în clasament o ocupă divergențele interne. „Noua guvernare e puternică atât cât se manifestă ca un tot unic. Orice divergență între componentele noii puteri poate fisura temelia acestei noi construcții politici și va însemna începutul sfârșitului pentru ea”, notează sursa.

A doua poziție în clasament este acceptarea colaborării cu sistemul. „De-a lungul anilor de independență, în RM s-a format un sistem cu ramificații în toate structurile de stat. Acest sistem găsește modalități de a colabora cu oricare putere. Iar această colaborare încorsetează în acțiuni orice nouă putere și în perspectivă devine fatală acesteia”, se spune în materialul citat.

A treia poziție în clasament este preluarea practicilor vechii guvernări. „Subordonarea instituțiilor statului propriilor interese, folosirea în scop partinic și personal a resurselor administrative, răfuiala cu oponenții politici – sunt doar câteva exemple a practicilor folosite de fostele guvernări. Dacă noua guvernare va prelua aceste practici, va avea aceeași soartă ca și precedenta”, mai notează sursa.

Notă: Varianta integrală a clasamentului poate fi accesată la acest link.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...