[ X ]
[ X ]
Important26 Iunie 2019 17:00

Politolog, despre combaterea contrabandei: Noile demiteri și mutări trebuie să asigure că noii veniți nu vor fi atrași de ideea reluării schemelor profitabile

Politologul Dionis Cenușă susține că, combaterea contrabandei este esențială pentru a găsi noi surse pentru finanțarea bugetului. Declarația vine după ce Președintele Dodon a solicitat de urgență să fie create grupuri comune de investigații a schemelor de contrabandă cu anabolizante, chihlimbar, țigări și alcool etilic, producție alcoolică.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Dionis Cenușă a scris că, teroarea împotriva contrabandiștilor promisă de către Președintele Dodon trebuie să urmărească atât măsuri de contracarare, dar și de prevenire.

„Noile demiteri și mutări trebuie să asigure că cei noi veniți nu vor fi atrași de ideea reluării schemelor profitabile. Mai mult ca atât, contrabanda ține de conexiuni transfrontaliere, de aceea, cooperarea cu Ucraina și România trebuie la fel reanimate pe acest segment. Nu este clar de ce nu se specifică concret cum sunt eliminate schemele de contrabanda din regiunea transnistreană. Cât mai concret (un plan de acțiuni) și zero generalizări”, a scris Cenușă.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...