[ X ]
Breaking news24 Iunie 2019 15:35

Președintele Comisiei privind frauda bancară, despre primele audiere

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Slusari, Președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigarea fraudei bancare, în cadrul unei conferințe de presă, a oferit detalii cu privire la prima audiere ce a avut loc astăzi, precum și despre următoarea întrunire, informează TRIBUNA.

„Azi a avut loc ședința Comisiei. A fost audiat domnul Veaceslav Negruță. Noi am obținut o informație foarte importantă – atât pe suport de hârtie, dar și electronic. Suntem foarte mulțumiți de audierile de azi”, a declarat Slusari.

Ce ține de Veaceslav Ioniță – fostul șef al Comisiei parlamentare pentru economie, finanțe și buget, Slusari declară: „cu părere de rău nu s-a prezentat”. „Ne folosim de ocazie, public, îl invităm, din nou, pe domnul Ioniță, dar și pe domnul Valeriu Lazăr, fostul ministru al Economiei. Aceste 2 persoane sunt așteptate joi, la ora 17:00. Săptămâna viitoare vor fi chemate mai multe persoane”, a conchis deputatul.

Veaceslav Ioniță, la 20 iunie curent, într-o postare pe o rețea de socializare, a scris că nu va putea fi prezent astăzi la audieri. „Salut crearea comisiei de anchetă a fraudei bancare. Pe aceasta cale doresc sa informez opinia publică, că mă voi implica plenar în activitatea comisiei și sper enorm ca voi reuși să contribui la elucidarea tuturor circumstanțelor acestei crime. Totodată, doresc să anunț Președintele Comisiei de Ancheta Alexandru Slusari ca pe data de 24 Iunie nu sunt in țara și nu voi putea participa la prima ședința. Sper sa fiu invitat la următoarele ședințe și voi veni de câte ori va fi nevoie”, a spus el.

Mihaela Conovali

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...