[ X ]
[ X ]
Breaking news24 Iunie 2019 12:50

Premierul Sandu, despre ANI: Au fost angajați doar 9 din cei 46 de inspectori, cum funcționează?!

Premierul Maia Sandu a amintit colegilor săi, astăzi, în debutul Cabinetului de miniștri, că, în termen de 30 zile de la învestirea în funcții, trebuie să depună declarația de avere și interese la Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

După cum informează TRIBUNA, în context, Maia Sandu a menționat că a fost surprinsă să afle că la ANI au fost angajați doar 9 din cei 46 de inspectori.

„Mă întreb, cum funcționează această Autoritate? Știm că, în conformitate cu rapoartele Guvernului precedent, ANI trebuia să devină funcțională încă în anul 2017. Am aflat că le-au fost reduse salariile. Nu știu dacă a fost inițiativa ministrului Finanțelor sau care au fost argumentele, dar înțeleg că reducerile de salarii au fost destul de mari, cu aproape 60%. Noi ne dorim inspectori la ANI bine plătiți, independenți, buni, profesioniști, pentru că au de cercetat și de investigat bunurile numeroșilor funcționari publici, persoane cu demnitate publică, procurori, judecători și alții. E și o condiție pentru sprijinul extern pe care-l avem. ANI trebuie să devină funcțională cât de curând posibil”, a conchis Sandu.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...